کمبود میل جنسی یا کاهش میل جنسی ، می تواند بر زنان و مردان تأثیر بگذارد. عجیب نیست که علاقه شخص به رابطه جنسی در دوره های مختلف زندگی به دلیل تغییرات هورمونی ، سن و استرس در نوسان باشد.اما ،اگر میل جنسی ایجاد کند ، بر سلامتی کلی فرد تأثیر می گذارد یا باعث اضطراب در مورد رابطه آنها می شود ، داشتن میل جنسی کم می تواند یک مشکل باشد .کمبود میل جنسی می تواند یک دلیل اساسی پزشکی داشته باشد یا ممکن است به دلیل عوامل سبک زندگی از جمله استفاده نکردن از انواع کاندوم مانند کاندوم فضایی باشد.در این مقاله در سایت فروشگاهی بوبوریم به بررسی علل کمبود میل جنسی در زنان و مردان ، درمانهای احتمالی و زمان صحبت با پزشک می پردازیم.
علل کمبود میل جنسی در مردان و زنان شامل موارد زیر است:
دیابت : سطح قند خون بالا ، می تواند باعث آسیب عروقی و عصبی شود. این اثرات می تواند منجر به اختلال در نعوظ در مردان و کاهش جریان خون به دستگاه تناسلیدر زنان شود. ( در این شرایط مردان باید از کاندوم های سفت کننده و ژل نعوظ کننده بوبوریم استفاده نمایند).همچنین زنان مبتلا به دیابت ممکن است میزان بیشتری از عفونت های مخمر و مثانه را تجربه کنند که این امر باعث می شود که رابطه جنسی دردناک یا ناراحت کننده باشد.
پوکی استخوان : افرادی که درد مفاصل و سفتی را تجربه می کنند ، مشارکت در فعالیت های جنسی را مشکل تر می کنند.
بیماری قلبی : بیماری قلبی می تواند منجر به آسیب دیدگی رگ های خونی و کاهش گردش خون شود. این آسیب می تواند باعث کاهش جریان خون به دستگاه تناسلی ،کاهش برانگیختگی شود.
فشار خون بالا : فشار خون بالا همچنین می تواند بر گردش خون تأثیر بگذارد.
سرطان : درمان سرطان ، از جمله جراحی ، شیمی درمانی و پرتونگاری ، همه می تواند بر میل جنسی تأثیر بگذارد.
آپنه انسدادی خواب : تحقیقات نشان می دهد که آپنه خواب انسداد نشده و درمان نشده می تواند باعث علائم میل جنسی پایین شود.
شاید این مطلب هم برای شما جالب باشد: چرا از رابطه های جنسی باید مراقبت کرد؟
برخی از داروها می توانند باعث اختلال در عملکرد جنسی یا کاهش میل جنسی شوند. این داروها شامل موارد زیر است:
داروهای ضد افسردگی با اثرات سروتونرژیک
داروهای ضد روان پریشی که باعث افزایش سطح پرولاکتین می شوند
داروهایی برای بزرگ شدن پروستات از جمله فیناستراید و دوتاستراید
داروهای ضد بارداری هورمونی
داروهای فشار خون بالا
مصرف داروی تفریحی یا مصرف زیاد الکل می تواند منجر به میل جنسی کم شود.
عوامل عاطفی و روانی
بسیاری از عوامل عاطفی و روانی می توانند بر تمایل فرد به رابطه جنسی تأثیر بگذارند.
مسائل بهداشت روان ناشی از اضطراب ، افسردگی ، خستگی ، عزت نفس ضعیف یا سوء استفاده جنسی قبلی می تواند باعث کاهش علاقه شخص به فعالیت های جنسی شود.مشکلات روابطی از جمله عدم اعتماد به نفس ، درگیری و ارتباط ضعیف نیز می تواند انگیزه جنسی فرد را کاهش دهد.
کمبود میل جنسی در زنان
علل کمبود میل جنسی در زنان می تواند شامل موارد زیر باشد:
یائسگی
فرد به دلیل تغییرات هورمونی در یائسگی می تواند میل جنسی کم را تجربه کند.مشکلات جنسی مربوط به یائسگی اغلب نتیجه کاهش سطح استروژن است .یائسگی همچنین باعث افت تستوسترون می شود ، که ماده ها در مقادیر کمی تولید می کنند. پایین آمدن سطح تستوسترون می تواند به عدم تمایل جنسی کمک کند.پس از یائسگی ، سطح پایین استروژن می تواند باعث نازک شدن و خشکی واژن شود که ممکن است منجر به ناراحتی و مقاربت دردناک شود.اگر فردی در طول رابطه جنسی ناراحتی یا درد را تجربه کند ، ممکن است شروع به پیوند دادن این احساسات با رابطه جنسی کند و علاقه ای کمی به آن نداشته باشد.
بارداری
تغییرات هورمونی که در دوران بارداری و بعد از آن اتفاق می افتد ، می تواند بر محرک جنسی یک زن تأثیر بگذارد. این تغییرات بر همه تأثیر می گذارد. برخی از زنان ممکن است علاقه بیشتری به رابطه جنسی داشته باشند ، در حالی که برخی دیگر میل جنسی کم دارند که یکی از راه های درمان آن خرید انواع کاندوم می باشد که در ادامه به توضیح آن خواهیم پرداخت.هورمون های زنانه در ماه های پس از زایمان در حال نوسان هستند ، که ممکن است در این مدت بر رانندگی جنسی نیز تأثیر بگذارد.
کمبود میل جنسی در مردان
علل کمبود میل جنسی در مردان می تواند شامل موارد زیر باشد:
تستوسترون کم
تستوسترون یک هورمون جنسی است که مردان در بیضه ها تولید می کنند. تستوسترون مسئول طیف وسیعی از فرآیندها و خصوصیات بدن از جمله موهای صورت و بدن ،حجم عضلات ، رانندگی جنسی ، تولید اسپرم و سلامتی استخوان است.تستوسترون پایین در مردان می تواند علائم دیگری مانند سینه بزرگ شده و اختلال نعوظ را ایجاد کند.ترومای بیضه ، شیمی درمانی قبلی یا پرتودرمانی ، استفاده از استروئید آنابولیک ، داروهای خاص و بیماری مزمن می تواند باعث تستوسترون کم شود.
درمان
خوردن یک رژیم غذایی مغذی می تواند به تقویت میل جنسی کمک کند.درمان کمبود میل جنسی اغلب به علت مشکل بستگی دارد.به عنوان مثال ، پزشک ممکن است یک داروی که باعث عوارض جانبی جنسی شود یا هرگونه بیماری اساسی پزشکی که باعث کاهش فشار جنسی فرد می شود ، را تغییر دهد.بعضی اوقات ، تغییرات ساده در شیوه زندگی ممکن است به فرد کمک کند دوباره میل جنسی را بازیابد. خوردن یک رژیم غذایی مغذی ، خواب کافی ، کاهش یا قطع کردن الکل و کاهش وزن و استفاده از کاندوم های تاخیری و کاندوم های خاردار بوبوریم ، ممکن است به افزایش علاقه به رابطه جنسی و بهبود سلامت کلی فرد کمک کند.
برای برخی از افراد ، گفتگو درمانی یا رابطه جنسی درمانی می تواند کمک کند. درمان می تواند به افراد در مقابله با تروما ، بهبود عزت نفس و تقویت روابط خود با شریک زندگی کمک کند.تحقیقات نشان داده است که درمان شناختی رفتاری (CBT) و ذهن آگاهی می تواند برای برخی از خانم ها که دارای اختلال عملکرد جنسی هستند ، از جمله کم تحرک جنسی مفید باشد.این روش های درمانی می تواند به فرد کمک کند تا روی لذت و تعامل تمرکز کند و افکار منفی در مورد رابطه جنسی را کاهش دهد و استفاده از انواع اسپری مانند خرید اسپری تاخیری و ژل تاخیری از بوبوریم یکی دیگر از درمان های این روش می باشد.
درمان هورمونی
برای خانم ها ، پزشک ممکن است استروژن درمانی را برای لیبیدو کم که به دلیل یائسگی یا دلایل دیگر هورمونی است ، تجویز کند ، اگرچه تحقیقات هنوز اثبات نکرده است که برای این علائم موثر است.درمان با استروژن سیستمیک قرصی است که باعث افزایش سطح استروژن در بدن می شود.استروژن موضعی ، که می تواند یک کرم یا حلقه واژن باشد ، برای کمک به علائم واژن مانند خشکی بصورت محلی عمل می کند. این می تواند عوارض جانبی داشته باشد ، بنابراین بهتر است در مورد خطرات مصرف هورمون درمانی با پزشک مشورت کنید.اگر مردی از تستوسترون و علائم آزار دهنده کم باشد ، پزشک ممکن است درمان جایگزینی تستوسترون را توصیه کند. این دارو می تواند به صورت لکه های موضعی یا تزریق باشد.
شاید این مطلب هم برای شما جالب باشد: چگونه میل جنسی در طول ازدواج تغییر می کند؟
چه زمانی به پزشک مراجعه کنید؟
اگر کمبود میل جنسی تأثیر قابل توجهی در زندگی فرد داشته باشد ، باید با پزشک صحبت کند. کمبود میل جنسی برای برخی از افراد استرس اضافی ایجاد می کند ، که می تواند بر سلامت روانی و جسمی آنها تأثیر بگذارد.برخی علائم مبنی بر اینکه فرد باید در مورد میل جنسی کم با پزشک خود صحبت کند عبارتند از:
رابطه تنگ با شریک زندگی
عزت نفس ضعیف ، انزوا اجتماعی یا استرس منجر به کاهش کیفیت زندگی می شود.
بعد از تلاش ها برای افزایش میل جنسی ، بهبودی حاصل نمی شود.
صحبت در مورد رانندگی جنسی کم نباید باعث خجالت شود. این یک تجربه متداول است و می تواند یک علامت یا عارضه جانبی بسیاری از عوامل مختلف باشد.
یک پزشک می تواند به یک فرد کمک کند تا از طریق مشاوره این مشکل حل شود و یک درمان مؤثر را پیدا کند ، یا آنها می توانند شخصی را به یک متخصص بهداشت جنسی ارجاع دهند.
خلاصه
زنان و مردان می توانند به دلایل مختلف از جمله شرایط پزشکی ، کمبود هورمون یا نگرانی در مورد سلامت روان ، میل جنسی کم یا کاهش میل جنسی را تجربه کنند.اگر کمبود میل جنسی در زندگی فرد تأثیر می گذارد ، آنها باید این موضوع را با پزشک در میان بگذارند تا بهترین گزینه های درمانی را پیدا کنند.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.